telefoonnummer +31 (0)30 27 40 647
BLOG | Mannetje met prik

BLOG | Mannetje met prik

06 april 2017
Auteur: Roelof Meijer
 
Wie heeft er niet een ‘mannetje’ voor allerlei dingen waar hij of zij zelf geen raad mee weet? Ik heb een paar van dat soort ‘mannetjes’, bijvoorbeeld een mannetje voor de automatisering thuis. Fred heet-ie en ik kan met hem lezen en schrijven. Als mijn laptop thuis weer eens traag is, roept Fred, dat-ie te weinig ‘prik’ heeft en lost het vervolgens op. Als mijn super handzame printertje met zo’n mooi flashy touchscreen keurig verlicht in mijn werkkamer staat, maar totaal niet reageert op mijn ‘touch’ bel ik Fred weer even. ‘Fred, mijn printer doet het niet,’ roep ik dan hoopvol in de telefoon. Fred zucht dan even en zegt: ‘Zit die printer van je op een verdeelstation?’ ‘Ja,’ antwoord ik aarzelend, wat zou dat er mee te maken hebben? ‘Kun je de printer loskoppelen? En dan de stekker in een stopcontact steken?’ Gedwee koppel ik de printer los en sjouw met dat ding onder mijn arm naar het dichtstbijzijnde stopcontact en steek de stekker erin. Het ding begint te pruttelen. ‘Geef nou eens een printopdracht.’ Ik raak het oplichtende schermpje aan… en zo waar, het apparaat reageert op mijn ‘touch’. ‘Hoe kan dat nou?’ wil ik weten.  ‘Als-ie te weinig stroom krijgt, zie je wel je dashboard oplichten maar doet -ie verder niets.’ Geniaal! En zo is Fred mijn ‘mannetje met prik’ op het gebied van automatisering.
 
Ik geloof in mannetjes met prik. Heb je als ondernemer bijvoorbeeld al een mannetje voor de fiscaliteit?  Of een mannetje voor bedrijfswaardering? Of een mannetje die je precies kan vertellen hoeveel geld je nodig hebt om lekker financieel onafhankelijk verder te kunnen leven? Of een mannetje met specifieke branchekennis? Veel van deze mannetjes zitten onder het dak van het Centrum voor Bedrijfsopvolging. Het is bijzonder handig, mannetjes onder je collega’s te hebben, maar het is ook handig voor onze relaties die zitten met vraagstukken over hun bedrijf en hun mogelijke bedrijfsopvolging of financiering. Dan zijn ze maar wat handig, die ‘mannetjes met prik.’!
 
Roelof Meijer – adviseur Centrum voor Bedrijfsopvolging
 
Onze kantoren
Kantoor Bussum
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Brinklaan 134
1404 GV Bussum
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!