telefoonnummer +31 (0)30 27 40 647
BLOG | Ondernemers gaan job hoppen

BLOG | Ondernemers gaan job hoppen

01 maart 2016
Auteur: David Uijl
Sinds de jaren tachtig is 'job hopping' een begrip. Door de crisis wisselden werknemers van baan en ook in betere tijden bleven zij springen van baas naar baas. De baas zelf echter werd geacht tot zijn 70e door te gaan. Die tijd is nu voorbij!

We hebben er geen wetenschappelijk onderzoek op losgelaten, maar het lijkt er op dat de afgelopen crisis een nieuwe golf van job hoppers heeft veroorzaakt: de ondernemer zelf. Steeds jonger kloppen ze bij ons aan. Neem nu het voorbeeld van (fictieve naam, echte case) Johan. Hij is 53 jaar en hij zou kunnen verzuchten dat hij 'nog 14 jaar te gaan heeft', dat 'alles zijn gangetje gaat' en dat hij 'niet mag klagen'. Maar Johan denkt anders. 

Hij heeft een bedrijf opgebouwd met een omzet van bijna € 10 miljoen omzet en een winstmarge van 5%. Genoeg om riant te leven. Toch heeft hij zo zijn redenen om eens wat anders te willen en dan het liefste zonder personeel. Als hij binnen twee jaar verkoopt, kan hij in alle rust een tweede bedrijf gaan voorbereiden dat ergens in 2016 het levenslicht zal zien. Wat? Ach, Johan heeft tijd genoeg om iets te bedenken.

Job hopping onder ondernemers is de nieuwe trend en we verwachten dan ook steeds meer bedrijven in onze portefeuille te krijgen van relatief jonge ondernemers
 
Auteur: David Uijl 

Interessante onderwerpen:

overname
Onze kantoren
Kantoor Bussum
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Brinklaan 134
1404 GV Bussum
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!