telefoonnummer +31 (0)30 27 40 647
BLOG | Vrijheid te koop

BLOG | Vrijheid te koop

13 augustus 2017
Auteur: Roelof Meijer
 
Zo’n bordje zie je niet vaak in een tuin staan. En  zeker niet bij een bedrijf dat te koop staat. En is dat niet juist de essentie van een bedrijf verkopen? Je verkoopt een verplichting en je koopt vrijheid terug.
 
Ho, ho, zul je zeggen, zo voel ik dat niet, mijn bedrijf is mijn lust en mijn leven en helemaal geen verplichting. Het kan zijn dat dat nu nog niet zo voelt, maar dat is het natuurlijk wel. Elke maand moet het personeel worden betaald, elke maand is er de huurnota van het pand en om de zoveel tijd moeten verzekeringen en belastingen worden betaald. En, oh ja, elke dag moet er aan acquisitie worden gedaan en moeten klanten tevreden gesteld worden. Een bedrijf is dus wel degelijk een ‘verplichting’.
 
Het mag duidelijk zijn dat uit het runnen van een bedrijf veel voldoening kan komen, maar wat zou je ervan zeggen om uiteindelijk vrijheid te kopen? Wat betekent vrijheid voor mensen? Voor de een betekent vrijheid verre reizen maken, voor de ander het helpen van jonge ondernemers, weer iemand anders zal kiezen voor het opzetten van een nieuwe kleinschalige onderneming met weinig personeel (hoe vaak ik dat niet tegenkom…) of het schrijven van een boek. Iedereen heeft zo zijn dromen.
 
De vraag is natuurlijk of deze dromen kunnen uitkomen? Het antwoord is van tevoren niet te geven, maar ik kan wel een richting aangeven: wie wil dat zijn of haar droom uitkomt en er dus bewust aan werkt, heeft een reële kans dat die droom ook bewaarheid wordt. Het tijdig verkopen van je onderneming en daarvóór nog het tijdig klaarmaken van de onderneming voor verkoop, is daarbij essentieel. Je verkoopt niet je bedrijf, je koopt vrijheid!
 
Roelof Meijer - adviseur Centrum voor Bedrijfsopvolging
 
Onze kantoren
Kantoor Bussum
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Brinklaan 134
1404 GV Bussum
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!