telefoonnummer +31 (0)30 27 40 647
Case | Van handelaar naar producent

Case | Van handelaar naar producent

19 september 2018
Auteur: Richard Temmink

Hoe houd u uw bedrijf succesvol? Deze vraag krijgen wij dagelijks van vele verschillende ondernemers. We horen problemen als marge, assortimenten en een individueel personeelsdossier. Het komt allemaal op hetzelfde neer. Hoe houden we het bedrijf succesvol, behalen we onze doelen, verhogen de omzet. Waar halen we de tijd en de middelen vandaan om dit te bewerkstelligen?

Zo regelden wij dit samen met onze klant:

Een handelsbedrijf in de automotive kwam goed uit de crisis en zag mooie jaren voor zich. Bij elke nieuwe werkplaats werd zijn product gevraagd, dus de omzet kon alleen maar omhoog. Hij had nog wat overtollige liquide middelen, dus de groei zou best parallel kunnen: zijn eigen product en een nieuwe tak van sport.

Succesvolle overname binnen enkele maanden

We hebben met hem de markt goed bekeken, maar ook zijn eigen bedrijf. Tijdens een dagje meelopen met de directeur ontdekten we min of meer toevallig dat er een kleine innovatie in ontwikkeling was in samenwerking met één van de leveranciers. Deze innovatie had grote potentie, als het lukte om de poedercoating er goed op te krijgen. Die laatste hobbel werd tijdens onze gesprekken succesvol genomen.

Kennis kopen voor innovatie en omzet

We hebben een aantal zakenpartners onder de loep genomen en ontdekten dat deze specifieke relatie geïnteresseerd zou kunnen zijn in een soort pre-pensioen. In overleg met onze opdrachtgever hebben we het gesprek geopend en enkele maanden later heeft onze opdrachtgever deze leverancier overgenomen. Daarmee kocht hij de kennis van de lopende innovatie, maar ook de omzet en kennis van het overgenomen bedrijf. Hij werd naast handelaar nu ook producent met een scala aan mogelijkheden om aan cross-selling te doen.

Ondernemer: U hoeft het niet alleen te doen...

Misschien klinkt dit als een opdracht dat u veel tijd gaat kosten. Maar niets is minder waar. Wij helpen u graag, staan u bij en creëren de kansen waarmee u uw doelstellingen behaalt en zelfs overtreft! Ondernemen doen we samen.
 
Wilt u eens sparren over het overnemen van een bedrijf? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan!
Onze kantoren
Kantoor Maartensdijk
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Tolakkerweg 219
3738 JM Maartensdijk (De Bilt)
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact

Telefoon: +31 (0)30 27 40 647
Fax: 084 - 22 46 911
E-mailadres: contact@cvbinfo.nl
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!