telefoonnummer +31 (0)30 27 40 647
Het moment van verkopen is nu!

Het moment van verkopen is nu!

07 augustus 2018
Auteur: Richard Temmink

 

U bent ondanks de crisis waar Nederland het afgelopen decennium mee te kampen had nog steeds een succesvolle ondernemer! Hopelijk heeft u in 2016/2017 een positief resultaat geboekt en beschikt u weer over een volle orderportefeuille. Na een zware periode hebben we weer lucht. Er ontstaat ruimte om verder te kijken. U betrapt zichzelf op die ene vraag die steeds in uw gedachten opkomt: “Hoe lang wil ik nog doorgaan?” Dit is helemaal geen gekke vraag. Waarschijnlijk heeft u hier een aantal persoonlijke en zakelijk overwegingen voor.

6 gunstige marktomstandigheden

Als u voor uzelf de knoop heeft doorgehakt komen automatisch de volgende vragen op: “Is dit het juiste moment om mijn bedrijf te verkopen?” en “Hoe is het gesteld met de overnamemarkt?”.

Wij kunnen u geruststellen met een aantal actuele ontwikkelingen:

  • Veel bedrijven hebben gewacht met overnames, maar zijn des te gretiger in de markt.
  • Het huidige personeelstekort in sommige bedrijfstakken is een goede reden om bedrijven met capabel personeel over te nemen.
  • De crisis heeft veel latente ondernemers van loondienst naar ondernemerschap gedreven daar zitten veel interessante kopers tussen.
  • Het beste moment om een bedrijf te verkopen is aan de start van een stijgende lijn, niet aan de top.
  • Dankzij veel beschikbaar kapitaal willen banken weer meer investeren.
  • Door de lage rente zoeken pensioenfondsen en investeringsmaatschappijen alternatieve bestemmingen voor hun kapitaal.

Verkopen in 1 jaar, kan dat?

Veel overname-adviseurs geven aan dat de overdracht van uw bedrijf tussen de 3 en 5 jaar gaat duren. Dat is de tijd die nodig is om uw bedrijf grondig onder de loep te nemen en een rustige gang naar de markt te maken. Maar u bent ondernemer! U stuurt graag aan op resultaat! U heeft de knoop doorgehakt en heeft geen behoefte om zo lang bezig te zijn met de overname van uw bedrijf.
 
De marktomstandigheden zijn gunstig, iets waar u als ondernemer van kunt profiteren. Een goede, overzichtelijke overname is namelijk in 1 jaar te bereiken. Welke 7 stappen u kunt ondernemen om dit te bereiken? Dat delen wij graag in ons handboek “Zo verkoopt u uw bedrijf in 1 jaar”.
 
Onze kantoren
Kantoor Bussum
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Brinklaan 134
1404 GV Bussum
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!