telefoonnummer +31 (0)30 27 40 647
Vijf ondernemerstips van de Kerstman

Vijf ondernemerstips van de Kerstman

22 december 2015
Als u dacht dat Steve Jobs en Richard Branson voorbeelden zijn van succesvol ondernemen, dan ziet u Kris Kringle, beter bekend als de Kerstman, toch echt over het hoofd. Hij heeft een wereldwijd imperium opgebouwd met één van de eerste sociale ondernemingen in de geschiedenis. En dat met slechts één maand werken per jaar. Welke tips kunt u als ondernemer leren van deze topondernemer?
 
1. Delegeren, delegeren, delegeren
De elfjes van de Kerstman doen zo goed als al het werk. Het hele jaar zijn zij in de weer om pakketjes samen te stellen voor de kinderen. Als ondernemer moet je kunnen loslaten en de Kerstman is het beste voorbeeld. Aan wie gaat u vandaag iets delegeren?
2. Verbind je bedrijf met A-merken
Samenwerken is het sleutelwoord. Laten we wel wezen: zonder Coca-Cola zou niemand de Kerstman kennen. Door een slim raamcontract uit 1923 is de Kerstman jaarlijks verzekerd van gratis reclame. De vraag aan u is: met welk topmerk verbindt u uw bedrijf?
3. Werk met goed materieel
Leuk dat u gratis online boekhoudt, tweedehands leaset en geen secretaresse heeft. Maar dat gaat natuurlijk een keer fout. De Kerstman heeft een zestal rasrendieren aangeschaft voor zijn transport en is daardoor (bijna) altijd op tijd met zijn pakjesronde. Investeert u in uw bedrijf?
4. Ken de zwakte van je klant
Het klinkt allemaal heel onschuldig, maar het is niet voor niets dat de Kerstman zich op kinderen richt. Geen enkele ouder wil besparen op z’n kind. Het is de meest crisisbestendige markt om in te stappen. Weet u waar de pijn van uw klant zit?
5. Blijf in balans
 
Achter elke succesvolle Kerstman staat een sterke Kerstvrouw. Zonder haar eeuwige steun had de heer Kringle het niet gered. Ook het feit dat hij zijn werk (Noordpool) fysiek gescheiden houdt van zijn privéwoning (Sunset Boulevard, LA) helpt mee. Wanneer nam u voor het laatst uw partner mee uit eten?

We wensen u veel succes met ondernemen en prettige feestdagen!
 
Onze kantoren
Kantoor Bussum
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Brinklaan 134
1404 GV Bussum
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!