Financiering van bedrijfsovername

Financiering van bedrijfsovername

Financiering kopen bedrijf
Ieder bedrijf heeft geld nodig. Het geld komt van de eigenaar of is afkomstig van financiers, veelal de bank. De aanleiding kan slecht weer zijn, groei, het veilig stellen van uw pensioen, vervanging van activa of een investering om nieuwe kansen te creëren. Een combinatie van deze redenen zien wij terug in overnamefinancieringen. Want daarin zit het voorgaande plus de goodwill die voor het over te nemen bedrijf wordt betaald.

Financieringsaanvraag
Het CvB begeleidt overdrachtstrajecten en de financiering daarvan en heeft daarin veel (bancaire) ervaring. Dat is belangrijk want financiers willen zoveel mogelijk weten en stellen eisen om hun risico’s te beperken. Het is zaak om daar in de financieringsaanvraag op een heldere en volledige wijze rekening mee te houden. 

Specialist in overnamefinancieringen
Binnen het CvB is een effectieve aanpak ontwikkeld om snel op een efficiënte manier tot de juiste aanvraag te komen. Een aanvraag die rekening houdt met uw wensen maar ook met die van een financier. Als specialist in overnamefinancieringen begeleiden wij de volgende financieringsaanvragen:
  • Overnamefinancieringen
  • Groeifinancieringen (BMKB: Besluit Borgstelling MKB Kredieten)
  • Vervangingsfinancieringen
  • Werkkapitaalfinancieringen
  • Herstructureringsfinancieringen
  • Go-Financiering

Transparante financieringsstructuur
Starten wij samen met u een aanvraag dan maken wij eerst uw financieringsstructuur transparant, zodat een helder beeld van risico’s en rendement ontstaat. Vervolgens maken we een aantal scenario’s die de basis vormen voor de aanvraag. Die aanvraag geeft helder inzicht in de verwachtingen voor de toekomst, brancheverwachtingen, zekerheden, risico’s, liquiditeitsprognoses, rente en aflossingscapaciteit. Tezamen geeft dit dan het overzicht dat nodig is voor de financier om een positieve beslissing te kunnen nemen. 

Groot investeerders netwerk
Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een (informal) investor die een (tijdelijk) belang neemt in uw onderneming. Binnen ons netwerk hebben wij daarvoor uitstekende contacten. Het CvB heeft hele goede contacten met de Nederlandse banken en investeerders. Die goede contacten staan onze onafhankelijkheid nooit in de weg. Wij kennen maar één belang en dat is het uwe. Uw financieringsaanvraag is daarmee in de juiste handen.
 
Maak nu kennis met het CvB
Bedrijfsoverdracht is mensenwerk en specifieke kennis en ervaring is noodzakelijk om gestelde doelen te bereiken. Vrijwel alle disciplines die nodig zijn in het proces van bedrijfs­overdracht zijn bij het CvB aanwezig. Dat is handig maar ook kostenefficiënt. Maak kennis met onze adviseurs.
 
 

Waarom CVB?

Ondernemers hebben aan- gegeven dat ze graag met ons zaken doen:

Handige Downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Ook interessant

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking.

Laurens Snoek
+31 (0)6 44 26 00 09
Laurens Snoek

Wat onze klanten zeggen

Ondernemer in de afbouwbranche zoekt hulp bij bedrijfsoverdracht. Zoon lijkt nog niet toe aan het leiden van het bedrijf. Tijdens het proces overlijdt de vader. CvB begeleidt de familie. Oplossing blijkt dichterbij dan gedacht, want zoon zet nieuwe koers uit en ontwikkelt zich goed als ondernemer. CvB draagt een participatiemaatschappij aan als medeaandeelhouder. Vervolgens wordt een groei van de onderneming gerealiseerd. 
Afbouwbedrijf - participatie

Bel mij terug

Onze kantoren
Kantoor Maartensdijk
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Tolakkerweg 219
3738 JM Maartensdijk (De Bilt)
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact

Telefoon: +31 (0)30 27 40 647
Fax: 084 - 22 46 911
E-mailadres: contact@cvbinfo.nl
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!