Bedrijf verkocht, wat nu?

Bedrijf verkocht, wat nu?

Is de bescherming van uw belang goed geregeld?
Eindelijk is het zo ver; de akte is gepasseerd en het geld wordt op uw rekening bijgeschreven. Het genieten kan gaan beginnen. Of toch niet? Want helaas leert de praktijk dat het niet altijd zo loopt. Wanneer er sprake is van een achtergestelde lening moet er op een deel van het geld worden gewacht. En als er sprake is van een earn-out dan is de hoogte van het totaal te ontvangen bedrag onzeker. Het is dan zaak om de vinger aan de pols te houden zodat uw belangen beschermd worden. Dat beschermen kunt u zelf doen maar dat heeft als nadeel dat u uw bedrijf nog niet kunt loslaten en vergroot bovendien de kans dat u verschil van inzicht met de nieuwe eigenaar zult krijgen. Voordat de deal gesloten is, wijzen wij al op dit punt en zoeken hier een oplossing voor. Vaak wordt dan gekozen voor een commissarisrol die ingevuld wordt door een te zake kundige derde. Dit geeft u vrijheid maar beschermt tevens uw belang.

Verkoopopbrengst
Een ander punt dat aandacht vraagt, is wat u met de opbrengst gaat doen. In veel gevallen vormt de opbrengst uw pensioen. Belangrijk, want daar moet u nog lang van leven. U kunt het op een spaarrekening zetten, maar voor een toereikende vermogens- of pensioenopbouw is beleggen wellicht beter. U kunt o.a. gaan beleggen in aandelen, obligaties of vastgoed. U kunt het zelf gaan doen of uw beleggingsportefeuille laten beheren, waarbij u terecht kunt bij een grootbank of bij een gespecialiseerde vermogensbeheerder.

Uw belangen voorop 
Als onderdeel van onze dienstverlening zorgen wij er voor dat u kunt kiezen uit die partijen waar uw belangen optimaal worden gediend. In samenspraak met u stellen we een risico- en wensenprofiel op. Aan de hand van dit profiel doen wij u een suggestie voor een aantal partijen, waarvan wij verwachten dat deze goed aansluiten bij uw wensen.
 
Maak nu kennis met het CvB
Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een prominente speler op de Nederlandse markt als het om aankoop, verkoop en opvolging van bedrijven gaat. Ook als het een buitenlandse transactie betreft. Vijftien adviseurs, allen zelf onder­nemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aan-, verkoop en overdracht van bedrijven. Zij spreken de taal van de ondernemer en zijn inzet­baar voor zowel het gehele overnameproces als voor specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Een succesvolle aankoop van een bedrijf vereist deskundigheid, openheid en wederzijds vertrouwen. Dat begint met een goed en vrijblijvend gesprek. Belt u voor een vrijblijvende afspraak +31 (0)30 27 40 647 en maak kennis met onze adviseurs.
 
 

Waarom CVB?

Ondernemers hebben aan- gegeven dat ze graag met ons zaken doen:

Handige Downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Ook interessant

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking.

Ko Kuzee
+31 (0)6 53 74 61 41
Ko Kuzee

Wat onze klanten zeggen

Ondernemer in de afbouwbranche zoekt hulp bij bedrijfsoverdracht. Zoon lijkt nog niet toe aan het leiden van het bedrijf. Tijdens het proces overlijdt de vader. CvB begeleidt de familie. Oplossing blijkt dichterbij dan gedacht, want zoon zet nieuwe koers uit en ontwikkelt zich goed als ondernemer. CvB draagt een participatiemaatschappij aan als medeaandeelhouder. Vervolgens wordt een groei van de onderneming gerealiseerd. 
Afbouwbedrijf - participatie

Bel mij terug

Onze kantoren
Kantoor Bussum
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Brinklaan 134
1404 GV Bussum
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!