Bedrijfswaarde

Bedrijfswaarde

Indicatieve waardebepaling 
Uiteraard bent u benieuwd naar wat uw bedrijf waard is, of wat de waarde van een onderneming is die u overweegt aan te kopen. In een (ver)koopmemorandum komt een indicatieve waardebepaling voor. Deze waarde geeft, binnen een bepaalde bandbreedte en rekening houdend met globale richtlijnen en aannames, aan wat het bedrijf kan opbrengen. Die bandbreedte is nodig om vervolgens samen met u de vraagprijs en de laatprijs te bepalen. Op basis van deze prijzen kunnen we dan een koper of verkoper voor u vinden.

Exacte waardebepaling 
Voor de onderhandeling is het echter beter om een meer exacte waardebepaling te laten maken van uw (toekomstige) onderneming. Op basis van de hierbij gehanteerde uitgangspunten kunt u dan strakker onderhandelen met een (ver)koper. Voor u als verkoper neemt daardoor de kans toe dat de potentiële koper zich in uw perspectief verplaatst en u een hogere opbrengst realiseert.

Financieringsaanvraag 
Bent u koper dan kunt u de waardering gebruiken om een financieringsaanvraag te onderbouwen. Een toetsing vooraf kan door ons gedaan worden, om zo te beoordelen of de financiering een mogelijk breekpunt kan worden. Want niets is zo vervelend als een (ver)koop die niet doorgaat omdat deze niet gefinancierd kan worden. Hetzelfde geldt voor overdracht binnen de familie. Een formele waardebepaling is vaak noodzakelijk om een akkoord van de fiscus te krijgen voor de overeengekomen verkoopprijs. 
 
Maak nu kennis met het CvB
Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een prominente speler op de Nederlandse markt als het om aankoop, verkoop en opvolging van bedrijven gaat. Ook als het een buitenlandse transactie betreft. Vijftien adviseurs, allen zelf onder­nemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aan-, verkoop en overdracht van bedrijven. Zij spreken de taal van de ondernemer en zijn inzet­baar voor zowel het gehele overnameproces als voor specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Een succesvolle aankoop van een bedrijf vereist deskundigheid, openheid en wederzijds vertrouwen. Dat begint met een goed en vrijblijvend gesprek. Belt u voor een vrijblijvende afspraak +31 (0)30 27 40 647 of maak kennis met onze adviseurs.
 

Waarom CVB?

Ondernemers hebben aan- gegeven dat ze graag met ons zaken doen:

Handige Downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Ook interessant

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking.

Hans Blikslager
+31(0)6 466 123 58
Hans Blikslager

Wat onze klanten zeggen

Familiebedrijf met een historie van meer dan 100 jaar zoekt opvolging. Binnen de familie bleek geen geschikte kandidaat te zijn. Uiteindelijk is het bedrijf aan het zittende management overgedragen. Het CvB heeft een constructie gemaakt zodanig dat de oud eigenaar met een gerust hart een deel van de koopsom in het bedrijf kon laten.
Afbouw- en schildersbedrijf - MBO

Bel mij terug

Onze kantoren
Kantoor Maartensdijk
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Tolakkerweg 219
3738 JM Maartensdijk (De Bilt)
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact

Telefoon: +31 (0)30 27 40 647
Fax: 084 - 22 46 911
E-mailadres: contact@cvbinfo.nl
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!