Bedrijfswaarde verhogen

Bedrijfswaarde verhogen

Hoe verhoogt u de verkoopopbrengst van uw bedrijf?
Een succesvolle verkoop begint met een goede voorbereiding. Breng vooraf altijd de verschillende overdracht-alternatieven in kaart en bepaal uw keuze. Laat de juridische en fiscale consequenties uitwerken en laat de huidige waarde van de onderneming doorrekenen. Mocht de berekende waarde niet datgene zijn wat u voor ogen hebt, dan zijn er diverse mogelijkheden om de waarde van uw onderneming te verhogen. Om dit succesvol te kunnen doen zal er een analyse gemaakt moeten worden die antwoord geeft op de volgende vragen:
  • Wat zijn de belangrijkste “waardestuwers” in uw onderneming?
  • Wat zijn de ondernemingsrisico’s en marktrisico’s (swot)?
  • Wat zijn de componenten die het werkkapitaal negatief beïnvloeden?
  • Wat zijn de bedrijfslasten waarop gestuurd kan worden?
 
Bedrijfswaarde creëren
Met het positief beïnvloeden van bovenstaande zaken wordt waarde gecreëerd. Bij een bedrijfsovername neemt een koper namelijk dezelfde factoren in overweging om zichzelf een oordeel te vormen over de wenselijkheid tot aankoop én de prijs van de aankoop. Van belang is om de verdiencapaciteit van uw onderneming te verbeteren maar daarbij de risico’s goed in te schatten en te neutraliseren. Kortom een heleboel knoppen waaraan gedraaid kan en moet worden. Dit proces kan kort maar ook lang duren en is echt noodzakelijk om uiteindelijk een goede prijs voor uw onderneming te krijgen. Want daar hebt u immers hard voor gewerkt.
 
Maak nu kennis met het CvB
Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een prominente speler op de Nederlandse markt als het om aankoop, verkoop en opvolging van bedrijven gaat. Ook als het een buitenlandse transactie betreft. Vijftien adviseurs, allen zelf onder­nemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aan-, verkoop en overdracht van bedrijven. Zij spreken de taal van de ondernemer en zijn inzet­baar voor zowel het gehele overnameproces als voor specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Een succesvolle aankoop van een bedrijf vereist deskundigheid, openheid en wederzijds vertrouwen. Dat begint met een goed en vrijblijvend gesprek. Belt u voor een vrijblijvende afspraak +31 (0)30 27 40 647 en maak kennis met onze adviseurs.
 

Waarom CVB?

Ondernemers hebben aan- gegeven dat ze graag met ons zaken doen:

Handige Downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Ook interessant

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking.

Anton Verbunt
+31 (0)6 27 03 33 31
Anton Verbunt

Wat onze klanten zeggen

Het CvB heeft de OR van een ziekenhuis in de randstad advies gegeven inzake een voorgenomen overname door een derde partij, zodat zij als OR een gefundeerd oordeel konden geven over deze voorgenomen fusie/overname.
Gezondheidszorg - strategisch advies

Bel mij terug

Onze kantoren
Kantoor Bussum
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Brinklaan 134
1404 GV Bussum
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!