Herfinanciering

Herfinanciering

Economische teruggang
Inmiddels is duidelijk dat iedereen gevolgen ondervindt van de economisch teruggang. In de huidige markt is het niet eenvoudig om een financier te overtuigen u tegen aantrekkelijke voorwaarden krediet te verstrekken. Zeker niet wanneer u op dat moment een liquiditeitsprobleem hebt. Een financier zal dan extra zekerheden vragen wat meestal neerkomt op borgstelling vanuit privé/pensioen. Daar zitten de meeste ondernemers niet op te wachten.

Een bedrijf te duur gekocht?
Hebt u een onderneming gekocht tegen een achteraf te hoge prijs, dan vormen liquiditeit, rente en aflossing nu of op korte termijn een enorm probleem. Immers wie kon weten dat al uw verwachtingen van voor de kredietcrisis niet, of lager, zouden uitkomen. Praktisch bekeken, betekent het pompen of verzuipen. De vraag is dan wat nu?

Tijdig herfinancieren van uw bedrijf 
Stil blijven staan bij het verleden heeft geen zin. De oplossing zit hem er in nu te handelen. Wanneer uw bedrijf het geld (nog) niet echt nodig heeft, zijn voorwaarden veel aantrekkelijker uit te onderhandelen. U hebt dan immers een sterke onderhandelingspositie en er is (nog) geen tijdsdruk. Natuurlijk moet er wel een goed verhaal zijn. Een goede financiële prognose is daarbij zeer belangrijk. Zaken waar het CvB veel ervaring in heeft.

Snel schakelen bij financiële krapte
Is de nood aan de man dan gaan we samen met u direct aan de slag. Een grondige financiële analyse, een drietal verwachtingen van kosten en omzet voor de komende drie jaar (een verwacht, een worst-case en een optimistisch scenario) en daaraan gekoppeld de bandbreedte van rente en aflossings- mogelijkheden. Dit plaatje leggen we naast uw huidige financiering waarna we een alternatieve/ruimere financiering zoeken. We begeleiden u bij dit proces om die financiering ook daadwerkelijk binnen te halen.
 
Maak nu kennis met het CvB
Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een prominente speler op de Nederlandse markt als het om aankoop, verkoop en opvolging van bedrijven gaat. Ook als het een buitenlandse transactie betreft. Vijftien adviseurs, allen zelf onder­nemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aan-, verkoop en overdracht van bedrijven. Zij spreken de taal van de ondernemer en zijn inzet­baar voor zowel het gehele overnameproces als voor specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Een succesvolle aankoop van een bedrijf vereist deskundigheid, openheid en wederzijds vertrouwen. Dat begint met een goed en vrijblijvend gesprek. Belt u voor een vrijblijvende afspraak +31 (0)30 27 40 647 of maak kennis met onze adviseurs.
 

Waarom CVB?

Ondernemers hebben aan- gegeven dat ze graag met ons zaken doen:

Handige Downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Ook interessant

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking.

Pieter van der Spek
+31 (0)6 46 61 80 08
Pieter van der Spek

Wat onze klanten zeggen

Tandarts wil na ruim dertig jaar af van het ondernemerschap. Maar hij vindt tandarts nog steeds het mooiste beroep dat er is. Na een uitgebreid vooronderzoek kan het CvB aan de slag. Er volgt een zorgvuldig zoekproces met als resultaat een jonge onderneming die bouwt aan een keten van hoogstaande tandartspraktijken. De praktijk wordt overgenomen en de tandarts blijft nog enkele jaren aan. Missie geslaagd!
Tandartspraktijk - verkoop

Bel mij terug

Onze kantoren
Kantoor Bussum
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Brinklaan 134
1404 GV Bussum
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!