telefoonnummer +31 (0)30 27 40 647
CvB brengt Prostuc en VanVoor Fonds bij elkaar

CvB brengt Prostuc en VanVoor Fonds bij elkaar

03 november 2015
Het afbouwbedrijf Prostuc uit Assen en het VanVoor Fonds tekenen woensdag 4 november tijdens de Noordelijke Promotiedagen in Groningen een overeenkomst tot nadere samenwerking. Het Centrum voor Bedrijfsopvolging heeft beide partijen bij elkaar gebracht om de groeimogelijkheden van Prostuc aanzienlijk te vergroten en de directie van Prostuc verder te ondersteunen in haar ambities.
 
Prostuc Afbouwbedrijf is actief in een groot deel van Nederland en is gespecialiseerd in droge en natte afbouw, gevelisolatie, tegelwerken en renovatie. Sinds kort is daar een specialisme aan toegevoegd onder de naam “Bevingschade”, gericht op het snel en deskundig herstellen van aardbeving schade. Deze expertise is een samenbundeling van de reeds aanwezige specialismen, aangevuld met specialistische kennis van leveranciers. Samen met leveranciers worden voor ontstane nieuwe problemen oplossingen ontwikkeld.
 
Groeiende stroom
Prostuc Afbouwbedrijf is de afgelopen cisisjaren zeer goed doorgekomen. Uiteraard is de afgelopen jaren als gevolg van de economische teruggang de ordeportefeuille wel terug gelopen Maar door vast te houden aan haar eigen hoge kwaliteitsnormen is de klantenportefeuille (hoofdzakelijk aannemers en woningbouwcorporaties) niet afgenomen. Met het aantrekken van de economie, groei van de bouwontwikkelingen in Nederland en het daar op aanpassen van de organisatie kan Prostuc weer rekenen op een groeiende stroom aan opdrachten.
 
Prostuc is in 1984 opgericht door Ton Kars. In 2000 is zoon Remon in het bedrijf gekomen en in 2009 ook mede-aandeelhouder geworden. Tot zijn overlijden in december 2014 was vader Ton (66 jaar) verantwoordelijk voor het Algemeen Management en fungeerde zoon Remon als Technisch Directeur. Gezien de leeftijd van Ton Kars en zijn wens het bedrijf over te dragen, is het Centrum voor Bedrijfsopvolging in 2014 ingeschakeld dit proces te begeleiden. Het plotselinge overlijden van Ton bracht e.e.a. in een stroomversnelling. Gekoppeld aan de groeikansen in de markt is besloten samenwerking te zoeken. Na diverse mogelijkheden te hebben onderzocht heeft het Centrum voor Bedrijfsopvolging directeur Remon Kars in contact gebracht met Het VanVoor Fonds. Deels omdat er groei- en investeringskapitaal nodig was en deels omdat er na het wegvallen van vader Ton ook behoefte was aan het ondersteunen van de (nieuwe) directie.
 
VanVoor Fonds is een investeringsfonds van noordelijke ondernemers voor noordelijke ondernemers en slaat de brug tussen managementbegeleiding en ondersteuning door middel van het inbrengen van risicodragend vermogen. Het investeren is voor het VanVoor Fonds geen doel op zich, maar moet logisch zijn in een traject van verbeteringen. Dus ten dienste staan van het creëren van een nieuwe toekomst van een onderneming. In de samenwerking met Prostuc Afbouwbedrijf levert het fonds zowel kapitaal als kennis, aangevuld met een (strategisch) netwerk aan bedrijven.

Interessante onderwerpen:

overname
Onze kantoren
Kantoor Bussum
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Brinklaan 134
1404 GV Bussum
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!