telefoonnummer +31 (0)30 27 40 647
Objectieve waardebepaling zorgt voor helderheid

Objectieve waardebepaling zorgt voor helderheid

07 april 2017
Auteur: Anton Verbunt / Robert Wielinga
 
Het belang van een objectieve waardebepaling bij een bedrijfsoverdracht wordt nog weleens onderschat. Evenals het NIRV (beroepsvereniging van Register Valuators in Nederland) vindt het CvB een objectieve waardebepaling zeer belangrijk. Een Register Valuator, of RV, is een financieel deskundige die gespecialiseerd is in de bepaling van de waarde van een onderneming.
 
Partners van het CvB zijn in staat om een goede en zorgvuldige waardebepaling op te stellen in het kader van een bedrijfsoverdracht. Maar daar waar het relevant is schakelen wij een gecertificeerde waardebepaler in die geregistreerd lid is van het NIRV. Dat kan zijn collega-partner Jan de Bruijn, of een andere gecertificeerde specialist. Want in bijzondere gevallen is een gecertificeerde waardebepaler beslist noodzakelijk, bijvoorbeeld bij een echtscheiding of een aandeelhoudersconflict. Certificering geeft dan duidelijkheid en zekerheid over de waardebepaling.
 
Waardebepaling is een belangrijk onderdeel van het aan- en verkoopproces van ondernemingen, maar zeker niet het enige specialisme dat van belang is. Bedrijfsoverdracht is een complex geheel waar in iedere fase specifieke kwaliteiten nodig zijn. Alle benodigde kwaliteiten komen samen binnen het CvB. Die gebundelde kennis en kunde is nodig voor succesvolle aankoop of verkoop van (familie)ondernemingen, want de praktijk leert dat veel problemen ontstaan door het ontbreken van expertise op bepaalde onderdelen. Certificering zoals die van Register Valuators van het NIRV geeft ondernemers helderheid over wat verwacht mag worden. En het CvB geeft ondernemers zekerheid over de inzet van vereiste specialismen tijdens de verschillende fasen van het ingewikkelde en vaak emotionele proces van bedrijfsoverdracht.
Onze kantoren
Kantoor Maartensdijk
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Tolakkerweg 219
3738 JM Maartensdijk (De Bilt)
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact

Telefoon: +31 (0)30 27 40 647
Fax: 084 - 22 46 911
E-mailadres: contact@cvbinfo.nl
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!