telefoonnummer +31 (0)30 27 40 647
Verslag PFP Forum 2017

Verslag PFP Forum 2017

01 maart 2017
Het PFP Forum 2017 (met een record aan aantal bezoekers) is achter de rug. Het thema ‘Het Nieuwe Adviseren’ heeft veel losgemaakt bij de bezoekers. De maatschappelijke betrokkenheid van de financieel planner werd krachtig neergezet door Jon Dauphiné, executive director van de Amerikaanse Foundation for Financial Planning, een instituut dat mensen in financiële nood helpt met advies. Het Nederlandse initiatief van de Pro Deo Planner werd tevens gepresenteerd. Het plenaire congresgedeelte besteedde verder aandacht aan consumentengedrag, vanuit twee invalshoeken. Een Nederlandse, met professor Dirk Brounen (‘Nooit meer slapend arm’) en een Engelse, met Chris Budd (‘Financial Wellbeing’). Tenslotte zorgde professor Leo Stevens voor fiscaal vuurwerk en leverde felle kritiek op bepaalde fiscale ontwikkelingen.
De dag stond verder in het teken van diepgaande analyses op deelgebieden van financial planning, pensioen van de DGA, zekerheid van inkomen en beleggen. Legal & General presenteerde de uitkomsten van een groot onderzoek.

Jan de Bruijn, partner van het Centrum voor Bedrijfsopvolging, heeft in zijn druk bezochte Masterclass Bedrijfsovername, uitvoerig stil gestaan bij de samenwerking met de financieel planner en de bedrijfsovername adviseur. Dit door de vraag centraal te stellen van “Een goede afstemming tussen de adviseur bedrijfsopvolging en de financial planner van een DGA is van essentieel belang om een goede financiële planning te kunnen maken”.
 

 
Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde dag, gezien de vele reacties van bezoekers die zich het best laten samenvatten in één woord: Inspirerend.
 
Onze kantoren
Kantoor Bussum
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Brinklaan 134
1404 GV Bussum
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!