telefoonnummer +31 (0)30 27 40 647
Laurens Snoek
 

Laurens Snoek 

 
 
T. +31 (0)6 44 26 00 09
 

 

 

Waarmee kan ik u helpen?

Wilt u uw bedrijf laten groeien door het kopen van andere bedrijven? Vanuit het Centrum voor Bedrijfsopvolging begeleid ik ondernemers die hun onderneming willen laten groeien door het kopen van andere bedrijven. Dat begint met het maken van een goed plan. Strategie en financiën aan de ene kant, bedrijfscultuur aan de andere kant. Met een goed plan en een uitstekende uitvoering realiseer je succes. En met succes maak je van één en één drie.

Naast het kopen van bedrijven, begeleid ik ondernemers die overwegen hun (familie)bedrijf te verkopen. Niet alleen door de verkoop zelf te begeleiden, eventueel ook door op coachende wijze te ondersteunen met het vormgeven van hun ‘nieuwe leven’ na het DGA-schap. Want, ondernemerschap zit in het bloed, ook na de verkoop van uw bedrijf. Rustiger aan doen is goed, echter veel ondernemers ervaren na verkoop een zwart gat en worden niet vanzelfsprekend gelukkiger.

Mij kunt u betrekken bij:
  • Groeien door het kopen van andere bedrijven
  • Begeleiding van de verkoop of overdracht van uw (familie) bedrijf
  • Het vormen van een nieuwe horizon na het verkopen van uw onderneming

Waarom Centrum voor Bedrijfsopvolging?

“Alleen ga je hard, samen kom je ver”. Met alles wat ik doe, werk ik samen met anderen. Door met verschillende experts de zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken, kom je sneller tot een beter resultaat. Samen met andere gepassioneerde partners binnen het Centrum voor Bedrijfsopvolging bereiken we resultaten die vaak onmogelijk lijken.
Wie is Laurens Snoek?
Door de jaren heen heb veel ik ervaring opgedaan in het MKB. In verschillende sectoren van de industrie en zakelijke dienstverlening. Ik heb een passie voor ondernemerschap. Met een luisterend oor en een brede blik ben ik vaak in staat een case vanuit een ander, veelal vernieuwend, perspectief te belichten.
 
Mijn eigen ondernemerschap startte toen ik samen met vijf oud-collega’s op basis van een vriendschappelijke, informele samenwerking een eigen bedrijf begon. Het bedrijf was actief in meerdere delen van Nederland. Iedereen runde als DGA zijn eigen bedrijf in zijn eigen regio. We droegen dezelfde bedrijfsnaam en hadden een gezamenlijke backoffice. In een paar jaar tijd bereikten we met onze vriendschappelijke samenwerking een jaaromzet van ruim €40 Miljoen. Toen we dat bereikten, hebben we onze samenwerking formeel gemaakt door onze bedrijven te fuseren. Door de fusie bezaten we een grote onderneming met landelijke dekking. Ik heb daar enorm veel van geleerd. Niet alleen van de technische kant van de fusie, maar ook van de emotionele rollercoaster waarin ik belandde.
 
Na onze fusie hebben we een nieuwe Governance structuur neergezet en konden wij als aandeelhouders uit de operatie stappen. Toen ik niet meer in de operatie werkte, had ik tijd om te kunnen ondernemen in andere bedrijven. Ik ben gaan participeren in startups. Met een lege bladzijde, een goed plan en oneindige energie beginnen aan een nieuw bedrijf, dat geeft ontzettend veel voldoening. Alle investeringen waren risicovol  en niet alles lukte. Gelukkig hebben de diverse successen de verliezen meer dan goed gemaakt.
 
Het aantrekkelijke bij de verschillende participaties was dat ik niet meer meedraaide in de operatie. Ik was sparringpartner voor en vooral ‘partner in crime’ van de directie. Mijn focus lag op lange termijnstrategie, financieringen en het delen van kennis hoe een bedrijf te runnen.
 
In 2020 heb ik een aantal van mijn participaties verkocht, zodat ik de tijd kreeg om mij aan te kunnen sluiten als partner bij het Centrum voor Bedrijfsopvolging. Vanuit het Centrum voor Bedrijfsopvolging ondersteun ik ondernemers die willen groeien door het kopen van andere bedrijven en ondersteun ik ondernemers bij de verkoop van hun onderneming.  Mijn branchekennis is breed. Ik richt mij vooral op de sectoren (MKB) industrie, uitzend- en detachering en zakelijke dienstverlening.
 
Naast mijn werkzaamheden voor het CvB ben ik nauw betrokken bij netwerkclub Friese Zaken en ben ik Lead Mentor bij het Entrepreneur Mentoring Services (EMS) programma van Innovatie Pact Fryslân.
 

Contact met Laurens Snoek 
E. laurens.snoek@cvbinfo.nl

T. +31 (0)6  44 26 00 09
 

Waarom CVB?

Ondernemers hebben aan- gegeven dat ze graag met ons zaken doen:

Handige Downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Ook interessant

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking.

Laurens Snoek
06 4426 0009
Laurens Snoek

Wat onze klanten zeggen

Het CvB heeft een adviesorganisatie met meerdere partners en aandeelhouders geholpen bij hun probleem tot ontvlechting. Meerdere aandeelhouders wilden uitstappen. Waardebepaling, structuur en financieringsopzet heeft het CvB gemaakt.
Adviesorganisatie - strategisch advies

Bel mij terug

Onze kantoren
Kantoor Maartensdijk
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Tolakkerweg 219
3738 JM Maartensdijk (De Bilt)
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact

Telefoon: +31 (0)30 27 40 647
Fax: 084 - 22 46 911
E-mailadres: contact@cvbinfo.nl
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!