Ondersteuning verkoopproces

Ondersteuning verkoopproces

Voorbereiding

Allereerst zullen we een grondig onderzoek verrichten binnen uw bedrijf en de markt waarin uw bedrijf opereert. Mede aan de hand van dat onderzoek zullen wij een indicatieve waardebepaling vaststellen. Uiteraard spreken we met u over de mogelijke opbrengst, die af kan wijken van de waarde. Aan de hand van de diverse (bedrijfs)gegevens stellen we een verkoopmemorandum op, bespreken we met u de vraag- en laatprijs en bepalen we gezamenlijk de verdere marsroute. Tijdens dit proces stellen we ook een profiel van de aspirant koper en maken we een (anonieme) verkoopadvertentie. 

Zoeken van kandidaten

  • Intensieve benadering van potentiële kandidaten middels een longlist en een shortlist, die wij samen met u opstellen;
  • Verspreiden van het (anonieme) verkoopprofiel in ons eigen actieve netwerk;
  • Eventueel plaatsen van advertenties op de diverse sites waar wij een abonnement op hebben;
  • Indien gewenst, het plaatsen van een advertentie in special interest bladen of internationale bladen.

Selecteren van potentiële kandidaten c.q. kandidaat-bedrijven

In deze fase kijken we specifiek naar de fit tussen de bedrijven en de ondernemers. Ook wordt in deze fase onderzocht wat de intenties van de koper zijn om daadwerkelijk tot aankoop te komen. Uiteraard hoort hier ook een credit-check bij.

Voorstellen van kandidaten c.q. kandidaat-bedrijven aan u

Tijdens een gesprek zullen de kandidaat-koper en u door ons aan elkaar worden voorgesteld. Afgetast zal worden of u beiden de wens heeft door te gaan en te komen tot verdere onderhandelingen. De chemie tussen de koper en u is erg belangrijk, daar letten wij sterk op. Omdat er anders in veel gevallen geen deal tot stand komt.

Onderhandelingen over de koopprijs en de condities

Onze toegevoegde waarde in deze fase is mede dat wij als bliksemafleider voor u fungeren. Zo houden wij u in de luwte. Dat is nuttig omdat u na het sluiten van de deal vaak nog een bepaalde tijd met de koper zult moeten samenwerken.

Opstellen van de intentieverklaring (LOI)

Wij stellen met behulp van de CvB advocaat (of die van u) de intentieverklaring op. Indien deze wordt getekend door beide partijen is er een “deal”. Alleen de ontbindende voorwaarden die in de intentieverklaring zijn genoemd, kunnen dan nog spelbreker worden.

Coördineren van het boekenonderzoek/due diligence

Wanneer er een boekenonderzoek/due diligence door koper wordt geëist, zullen wij dit coördineren met de adviseurs van de kopende partij.
 
 

Opstellen van (voorlopige) koopovereenkomst

In deze fase zullen wij ons beperken tot het aanleveren van de benodigde stukken aan de notaris/jurist.

Koopsom als achtergestelde lening

In het huidige financieel-bancaire klimaat wordt u als verkoper in veel gevallen min of meer “gedwongen” om een flink deel van de koopsom als achtergestelde lening in het bedrijf te laten. Dat zal vaak nodig zijn om ervoor te zorgen dat de koper de financiering rond krijgt. 

Maak nu kennis met het CvB

Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een prominente speler op de Nederlandse markt als het om aankoop, verkoop en opvolging van bedrijven gaat. Ook als het een buitenlandse transactie betreft. Vijftien adviseurs, allen zelf onder­nemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aan-, verkoop en overdracht van bedrijven. Zij spreken de taal van de ondernemer en zijn inzet­baar voor zowel het gehele overnameproces als voor specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Een succesvolle aankoop van een bedrijf vereist deskundigheid, openheid en wederzijds vertrouwen. Dat begint met een goed en vrijblijvend gesprek. Belt u voor een vrijblijvende afspraak +31 (0)30 27 40 647 en maak kennis met onze adviseurs.

Waarom CVB?

Ondernemers hebben aan- gegeven dat ze graag met ons zaken doen:

Handige Downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Ook interessant

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking.

David Uijl
+ 31 (0)6 18 53 16 59
David Uijl

Wat onze klanten zeggen

Familiebedrijf met een historie van meer dan 100 jaar zoekt opvolging. Binnen de familie bleek geen geschikte kandidaat te zijn. Uiteindelijk is het bedrijf aan het zittende management overgedragen. Het CvB heeft een constructie gemaakt zodanig dat de oud eigenaar met een gerust hart een deel van de koopsom in het bedrijf kon laten.
Afbouw- en schildersbedrijf - MBO

Bel mij terug

Onze kantoren
Kantoor Bussum
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Brinklaan 134
1404 GV Bussum
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!