Ondersteuning aankoopproces

Ondersteuning aankoopproces

Voorbereiding

U wilt een ander bedrijf overnemen. Wellicht is dat omdat u sneller wilt groeien. Of u heeft uw oog laten vallen op een concurrent vanwege de synergievoordelen. Beide is mogelijk. Of bent u als ervaren manager 
misschien toe aan een management buy-in of juist een buy-out? Hebt u al een bedrijf op het oog of bent u nog zoekende? Wat is de waarde van de onderneming? Is de aankoopprijs reëel? Hoe regelt u de financiering? Wat wordt de rol/positie van de verkopende ondernemer? Hoe reageert het personeel? Wat doet de markt? Gelukkig kunnen de ervaren specialisten van het CvB u bijstaan en u helpen de juiste keuzes te maken.

Doelstellingen

De start heeft u zelf al gemaakt: met het beantwoorden van het bekende wie, wat, waar en waarom? Wij nemen uw plannen en wensen serieus, maar ook kritisch met u door. Zo ontstaat focus en scherpte, terwijl we ook het grotere geheel in het oog houden.

Zoeken én vinden

Samen met u wordt een helder profiel opgesteld van een over te nemen onderneming en vervolgens een longlist en een shortlist. Het CvB beschikt over diverse netwerken voor het zoeken en vinden van bedrijven die open staan voor een overname. Hebt u al een bedrijf voor overname op het oog, dan gaan we direct naar de volgende fase.

Beoordelen en onderhandelen

Wij helpen u met de beoordeling van de waarde versus de vraagprijs, voeren met of namens u de onderhandelingen, checken de financierbaarheid en alle andere zaken die bij een overname komen kijken. Soms is het verstandig om als koper in dit stadium op de achtergrond of zelfs anoniem te blijven. Als professionele partij regelen wij de zaken met de verkoper in uw belang, zodat uw toekomstige relatie met hem of haar niet negatief wordt beïnvloed.

Financiering

De financiering van een bedrijfsovername is een vak apart. Maar een vak waar wij gelukkig veel ervaring in hebben. Welke financiële partij en/of bank wordt ingeschakeld? En tegen welke condities? Blijft de verkoper nog aan het bedrijf verbonden, bijvoorbeeld via een achtergestelde lening of earn-out?

Due diligence en juridische afwikkeling

Een due diligence is een boekenonderzoek. Een belangrijk onderdeel in het hele aankoopproces. Het boekenonderzoek wordt door ons gecoördineerd met (de adviseurs van) de verkopende partij. Het opstellen en vaststellen van de diverse juridische documenten zoals een intentieverklaring en de koopovereenkomst, kan in overleg met onze CvB advocaat worden afgewikkeld. Maar beschikt u zelf over een advocaat, dan werken we daar graag mee samen.

Maak nu kennis met het CvB

Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een prominente speler op de Nederlandse markt als het om aankoop, verkoop en opvolging van bedrijven gaat. Ook als het een buitenlandse transactie betreft. Vijftien adviseurs, allen zelf onder­nemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aan-, verkoop en overdracht van bedrijven. Zij spreken de taal van de ondernemer en zijn inzet­baar voor zowel het gehele overnameproces als voor specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Een succesvolle aankoop van een bedrijf vereist deskundigheid, openheid en wederzijds vertrouwen. Dat begint met een goed en vrijblijvend gesprek. Belt u voor een vrijblijvende afspraak +31 (0)30 27 40 647 en maak kennis met onze adviseurs.

Waarom CVB?

Ondernemers hebben aan- gegeven dat ze graag met ons zaken doen:

Handige Downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Ook interessant

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking.

Ivo Kalthoff
+31 (0)6 12 97 04 88
Ivo Kalthoff

Wat onze klanten zeggen

Het CvB heeft een adviesorganisatie met meerdere partners en aandeelhouders geholpen bij hun probleem tot ontvlechting. Meerdere aandeelhouders wilden uitstappen. Waardebepaling, structuur en financieringsopzet heeft het CvB gemaakt.
Adviesorganisatie - strategisch advies

Bel mij terug

Onze kantoren
Kantoor Bussum
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Brinklaan 134
1404 GV Bussum
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!