Overname door uw bedrijf

Overname door uw bedrijf

Voorbereidingen  
U bent ondernemer en wilt een ander bedrijf overnemen. Is dat omdat u sneller wilt groeien? Of hebt u uw oog laten vallen op een concullega om synergievoordelen te behalen? Of komt uw concurrent ineens te koop? Heeft u al een ander bedrijf op het oog of bent u zoekende? Wat is de waarde van die onderneming? Is de vraagprijs reëel? Hoe regelt u de financiering? Wat wordt de rol/positie van de verkopende ondernemer? Hoe reageert het personeel? En wat doet de markt?  Bij het aankopen van een bedrijf spelen zeer veel complexe vragen. Investeer voldoende tijd en energie in een goede voorbereiding en win deskundig advies in. Het CvB geeft u heldere antwoorden en een deskundig, persoonlijk advies. De partners van het CvB zijn allemaal (voormalig) ondernemer, zij kennen het klappen van de zweep.

Doelstellingen 
De start van het koopproces heeft u wellicht zelf al gemaakt: met het beantwoorden van de bekende wie, wat, waar en waarom-vragen? Wij nemen uw plannen en wensen kritisch met u door. Zo ontstaat focus en scherpte, terwijl we ook het grotere geheel in het oog houden.

Zoeken én vinden 
Samen met u wordt een helder profiel opgesteld van de over te nemen partij. Vervolgens stellen we samen met u een longlist op met mogelijke partijen en vervolgens een shortlist. Het CvB beschikt over een netwerk van bedrijven die open staan voor een overname, maar vaak zoeken we een onderneming die past bij uw ambities. Maatwerk dus. Doet u dit traject zelf of heeft u al een bedrijf voor overname op het oog, dan gaan we direct door naar de volgende fase.
Stappenplan Overname
Beoordeling en onderhandelen 
Wij helpen u met de beoordeling van de waarde van de onderneming versus de vraagprijs, voeren met of namens u de onderhandelingen, checken de financierbaarheid en alle andere zaken die bij een overname komen kijken. Soms is het verstandig om als koper in dit stadium op de achtergrond of zelfs anoniem te blijven. Als professionele partij regelen wij de zaken met de verkoper in uw belang, zodat uw toekomstige relatie met hem niet negatief wordt beïnvloed.

Financiering 
De financiering van een bedrijfsovername is een vak apart. Welke financiële partij en/of bank schakelt u in, tegen welke condities? Blijft de verkoper nog aan het bedrijf verbonden? De adviseurs van het CvB weten wat financiers belangrijk vinden en richten de financieringsaanvraag daarop nauwkeurig in. Daarmee wordt de kans van acceptatie vergroot.
 
Maak nu kennis met het CvB
Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een prominente speler op de Nederlandse markt als het om aankoop, verkoop en opvolging van bedrijven gaat. Ook als het een buitenlandse transactie betreft. Vijftien adviseurs, allen zelf onder­nemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aan-, verkoop en overdracht van bedrijven. Zij spreken de taal van de ondernemer en zijn inzet­baar voor zowel het gehele overnameproces als voor specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Een succesvolle aankoop van een bedrijf vereist deskundigheid, openheid en wederzijds vertrouwen. Dat begint met een goed en vrijblijvend gesprek. Graag nodigen wij u daarvoor uit, bel +31 (0)30 27 40 647 voor een afspraak of maak kennis met onze adviseurs.

Waarom CVB?

Ondernemers hebben aan- gegeven dat ze graag met ons zaken doen:

Handige Downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Ook interessant

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking.

Ko Kuzee
+31 (0)6 53 74 61 41
Ko Kuzee

Wat onze klanten zeggen

Tandarts wil na ruim dertig jaar af van het ondernemerschap. Maar hij vindt tandarts nog steeds het mooiste beroep dat er is. Na een uitgebreid vooronderzoek kan het CvB aan de slag. Er volgt een zorgvuldig zoekproces met als resultaat een jonge onderneming die bouwt aan een keten van hoogstaande tandartspraktijken. De praktijk wordt overgenomen en de tandarts blijft nog enkele jaren aan. Missie geslaagd!
Tandartspraktijk - verkoop

Bel mij terug

Onze kantoren
Kantoor Maartensdijk
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Tolakkerweg 219
3738 JM Maartensdijk (De Bilt)
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact

Telefoon: +31 (0)30 27 40 647
Fax: 084 - 22 46 911
E-mailadres: contact@cvbinfo.nl
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!