telefoonnummer +31 (0)30 27 40 647
Familieopvolging

Familieopvolging

Bedrijfsopvolging binnen de familie: hoe pakt u dat aan? Binnen de familie wordt er soms niet hetzelfde over gedacht over de toekomst van het bedrijf. Wie neemt wanneer het stokje over? Dat is lastig. Maar uitstellen kan eigenlijk ook niet meer. Als u zo’n proces harmonieus wilt laten verlopen, kost dat tijd. Bovendien moet de business ook gewoon doordraaien en zullen de beide generaties onderling goede afspraken willen maken over toekomstig zeggenschap.
 
Is uw beoogde opvolger er klaar voor?
Wellicht heeft u al opvolgers op het oog, zoals uw zoon of dochter? Maar is hij of zij goed voorbereid op de rol van ondernemer? Wil hij/zij het wel echt? En hoe gaat u hiermee om richting eventuele andere kinderen? Er staat veel op het spel, want de familieband mag niet lijden onder de zakelijke overdracht. Het gevoel ontstaat soms dat bij de bedrijfsoverdracht in feite de erfenis wordt verdeeld. Feitelijk is dat helemaal niet het geval. Maar de belastingdienst versterkt dat gevoel door over uw schouder mee te kijken naar de opvolging. Het is om die reden erg belangrijk dat de juiste stappen op het juiste moment worden gezet.
 
Overwinnen van hindernissen en bespreekbaar maken van opties
Bij een opvolging in de familiekring  spelen er vaak vele vragen. En zijn emotionele hindernissen dikwijls niet gemakkelijk bespreekbaar. Als bijvoorbeeld twee broers samen het bedrijf bezitten, dan ontstaat er al snel een discussie over de opvolging. Gaat het bedrijf naar een van de kinderen of is verkoop buiten de familie een betere optie? Dan hebben we het nog niet eens over de emoties van u als ondernemer en mogelijk uw partner. Die emoties spelen vanzelfsprekend een grote rol omdat het om uw eigen opvolging gaat. Daarom maken wij samen met u altijd eerst een plan van aanpak waarin alle aspecten de aandacht krijgen die nodig zijn voor een soepele overdracht. Van ratio tot emotie en van waardebepaling en fiscaliteit tot financierbaarheid.
 
Lees het Plan van aanpak omtrent Familieopvolging van het CvB.

Maak nu kennis met het CvB
Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een prominente speler op de Nederlandse markt als het om aankoop, verkoop en opvolging van bedrijven gaat. Ook als het een buitenlandse transactie betreft. Vijftien adviseurs, allen zelf onder­nemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aan-, verkoop en overdracht van bedrijven. Zij spreken de taal van de ondernemer en zijn inzet­baar voor zowel het gehele overnameproces als voor specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Een succesvolle aankoop van een bedrijf vereist deskundigheid, openheid en wederzijds vertrouwen. Dat begint met een goed en vrijblijvend gesprek. Belt u voor een vrijblijvende afspraak +31 (0)30 27 40 647 en maak kennis met onze adviseurs.

Waarom CVB?

Ondernemers hebben aan- gegeven dat ze graag met ons zaken doen:

Download de whitepaper

Download Download onze brochure voor meer informatie hierover.

Ook interessant

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking.

Han Prins
+31 (0)6 55 78 02 36
Han Prins

Wat onze klanten zeggen

Een typisch familie bedrijf: ouders willen het bedrijf overdragen aan een van de kinderen. Het CvB heeft middels een vooronderzoek gekeken hoe de ouders, de key-personen binnen het bedrijf, de beoogde overnemende zoon maar ook de kinderen hier tegenover staan. En vervolgens een advies gegeven hoe deze overdracht het beste zou kunnen geschieden en een stappenplan opgesteld.  
Elektro installatiebedrijf - familie overdracht

Bel mij terug

Onze kantoren
Kantoor Maartensdijk
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Tolakkerweg 219
3738 JM Maartensdijk (De Bilt)
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact

Telefoon: +31 (0)30 27 40 647
Fax: 084 - 22 46 911
E-mailadres: contact@cvbinfo.nl
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan