Bestuur en governance

Bestuur en governance

Binnen het MKB wordt steeds meer nagedacht over het besturen van de onderneming. Steeds vaker blijkt dat door het steeds hogere tempo van ondernemen en het ingewikkelder worden van het aansturen van uw onderneming, dat het even op je eentje doen niet meer vanzelfsprekend is. Dat speelt nog meer wanneer de vraag van opvolging binnen de familie zich voordoet. Het gaat dan om de vraag wie wat te zeggen krijgt en hoe besluiten over strategie, winst, investeren en dividend genomen moeten worden. Daarnaast wil je er als DGA voor zorgen dat als je onverwacht de onderneming niet meer kunt aansturen door ziekte, of overlijden, dat je het bestuur van de onderneming in goede handen achter laat. En het liefst natuurlijk zo dat onnodig betalen aan de fiscus wordt voorkomen.
 
Binnen het CvB hebben we geregeld met dit soort vragen te maken. We benaderen deze vragen vanuit de continuïteit van het bedrijf, een goed rendement op het geïnvesteerde vermogen en verantwoorde inbreng van de familie. Het gaat op deze website te ver om tot in groot detail te gaan hoe we hier mee om gaan. Wel vertellen we graag meer over de belangrijkste mogelijkheden van bestuur die gangbaar zijn. Het gaat hierbij om:
 
Maak nu kennis met het CvB
Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een prominente speler op de Nederlandse markt als het om aankoop, verkoop en opvolging van bedrijven gaat. Ook als het een buitenlandse transactie betreft. Vijftien adviseurs, allen zelf onder­nemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aan-, verkoop en overdracht van bedrijven. Zij spreken de taal van de ondernemer en zijn inzet­baar voor zowel het gehele overnameproces als voor specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Een succesvolle aankoop van een bedrijf vereist deskundigheid, openheid en wederzijds vertrouwen. Dat begint met een goed en vrijblijvend gesprek. Belt u voor een vrijblijvende afspraak +31 (0)30 27 40 647 of maak kennis met onze adviseurs.
 

Waarom CVB?

Ondernemers hebben aan- gegeven dat ze graag met ons zaken doen:

Handige Downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Ook interessant

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking.

Pieter van der Spek
+31 (0)6 46 61 80 08
Pieter van der Spek

Wat onze klanten zeggen

Ondernemer in de afbouwbranche zoekt hulp bij bedrijfsoverdracht. Zoon lijkt nog niet toe aan het leiden van het bedrijf. Tijdens het proces overlijdt de vader. CvB begeleidt de familie. Oplossing blijkt dichterbij dan gedacht, want zoon zet nieuwe koers uit en ontwikkelt zich goed als ondernemer. CvB draagt een participatiemaatschappij aan als medeaandeelhouder. Vervolgens wordt een groei van de onderneming gerealiseerd. 
Afbouwbedrijf - participatie

Bel mij terug

Onze kantoren
Kantoor Maartensdijk
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Tolakkerweg 219
3738 JM Maartensdijk (De Bilt)
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact

Telefoon: +31 (0)30 27 40 647
Fax: 084 - 22 46 911
E-mailadres: contact@cvbinfo.nl
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!