telefoonnummer +31 (0)30 27 40 647
Verkopen van uw bedrijf

Verkopen van uw bedrijf

Langzamerhand begint het te kriebelen. Wellicht wilt uw bedrijf verkopen, of zou een fusie toch een betere optie zijn? Die overwegingen zijn er omdat u wat ouder wordt, of gewoon omdat u eens wat anders wilt. Maar verkoop van uw bedrijf, daar komt veel bij kijken. Dat heeft u nog nooit bij de hand gehad. Hoe vindt u zonder ruchtbaarheid een koper? Doet u zelf de research? En legt u zelf contact, met als risico dat de prijs daalt nog voor u echt begonnen bent? Wat is een reële vraagprijs en wie doet de onderhandelingen? Vooronderzoek, waardebepaling, zoeken van geschikte aankoopkandidaten, onderhandelen, de financiële kant regelen en alles keurig afronden. Dat is nu precies het werk van het Centrum voor Bedrijfsopvolging. 
 
Het CvB ontzorgt u bij bedrijfsoverdrachten
Het verkopen van een bedrijf en de overdracht is een ingrijpend proces waarin talloze facetten een rol spelen. Wat is de waarde van het bedrijf dat u hebt opgebouwd en kunt u deze waarde verhogen? Waar en wie is de koper? Hoe vindt u die? Of is hij al in uw netwerk of zelfs bedrijf bekend? Hoe wordt de overname gefinancierd? Kan die überhaupt worden gefinancierd? Wat gebeurt er met mijn personeel? Wat ga ik doen na de verkoop? Kunnen we doorleven zoals we dat gewend zijn? Zo zijn er veel meer materiële en immateriële zaken die door uw hoofd spelen. 
 
Vooral vragen waarop niet direct een antwoord is. Het is een proces waarbij veel meer speelt dan alleen cijfers. Een grondige voorbereiding is daarom van onschatbare waarde. Met een stevig fundament, gelegd door die voorbereiding, kan het proces van begin tot eind soepel verlopen, inclusief de benodigde financiering. Bij het Centrum voor Bedrijfsopvolging vindt u de ervaren en betrokken adviseurs die u nodig heeft om dit proces te begeleiden. U kunt blijven werken aan de dingen waarin u goed bent, het ondernemen in al zijn facetten. De CvB adviseurs doen de voorbereiding van de overdracht van uw bedrijf. Uiteraard volledig in samenspraak met u, met uw accountant of andere specialisten die u wenst.

Vooronderzoek en begeleiding
Elke verkoopopdracht is voor het CvB weer een unieke opdracht. Geen onderneming, geen ondernemer en geen familie is hetzelfde. In een vooronderzoek leren wij u als ondernemer, uw onderneming, de specifiek markt waarin u opereert, de historie van het bedrijf, de financiën en de vooruitzichten kennen. Na een sterkte-zwakte analyse (swot) en een waardebepaling, komen wij in overleg met u tot een vraagprijs. Tijdens het proces signaleert het CvB proactief alle mogelijke problemen en bottlenecks. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan een tijdelijke verliessituatie, problemen met de bank of met een leverancier, onenigheid binnen de familie of met de aandeelhouders, of contracten die niet meer actueel zijn. Allemaal zaken die opgelost moeten worden om tot een goede overdracht te kunnen komen.

Juiste koper
Het CvB hecht veel waarde aan het vinden en selecteren van de juiste koper. Dit is essentieel voor de continuïteit van uw onderneming na de overdracht. Samen met u wordt een helder profiel van de koper opgesteld. Vervolgens begint het zoekproces,  waarbij we gebruik maken van ons in de loop der jaren (al meer dan 10 jaar) opgebouwde netwerk.

Samenwerking
De voortgang in het overnameproces houdt het CvB strak in de hand. In dit proces spelen uw eigen adviseurs, zoals de accountant en mogelijk de fiscalist, een belangrijke rol. Niet alleen als vertrouwenspersoon maar vooral ook als meedenkers en informatiebron. Zij kennen uw onderneming, achterom kijkend, als geen ander. Ieder heeft zijn eigen rol. Het CvB coördineert het geheel voor u.

Maak nu kennis met het CvB
Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een prominente speler op de Nederlandse markt als het om aankoop, verkoop en opvolging van bedrijven gaat. Ook als het een buitenlandse transactie betreft. Vijftien adviseurs, allen zelf onder­nemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aan-, verkoop en overdracht van bedrijven. Zij spreken de taal van de ondernemer en zijn inzet­baar voor zowel het gehele overnameproces als voor specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Een succesvolle aankoop van een bedrijf vereist deskundigheid, openheid en wederzijds vertrouwen. Dat begint met een goed en vrijblijvend gesprek. Belt u voor een vrijblijvende afspraak +31 (0)30 27 40 647 of maak kennis met onze adviseurs.

Waarom CVB?

Ondernemers hebben aan- gegeven dat ze graag met ons zaken doen:

Download de whitepaper

Download Download onze brochure voor meer informatie hierover.

Ook interessant

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking.

David Uijl
+ 31 (0)6 18 53 16 59
David Uijl

Wat onze klanten zeggen

Het CvB heeft begeleiding gegeven tijdens een aandeelhoudersconflict bij een adviesbureau. De aandeelhouders droegen niet meer gelijkwaardig bij aan het succes van de onderneming. Er ontstond een conflict over beloning wat geleid heeft tot vertrek van een aandeelhouder. Middels een vorm van mediation is het conflict bespreekbaar gemaakt en is een aandeelhouder in goed overleg uitgekocht. Zaken als prijsbepaling, financiering, randvoorwaarden en overeenkomsten zijn onder andere inhoudelijk door het CvB begeleid. 
Marketing adviesbureau - conflictoplossing aandeelhouders

Bel mij terug

Onze kantoren
Kantoor Maartensdijk
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Tolakkerweg 219
3738 JM Maartensdijk (De Bilt)
Kantoor Zwolle
Centrum voor Bedrijfsopvolging BV
Govert Flinckstraat 1
8021 ET Zwolle
Direct contact

Telefoon: +31 (0)30 27 40 647
Fax: 084 - 22 46 911
E-mailadres: contact@cvbinfo.nl
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan